Председателят на РИК-Силистра ще бъде от ГЕРБ
Председателят на РИК-Силистра ще бъде от ГЕРБ / областна управа, Силистра

Представители на ръководствата на представените в 43-ото НС партии и коалиции от област Силистра се събраха на консултации при областния управител Стоян Бонев за формиране на състава на Районната избирателна комисия за 20-и избирателен район Силистра. Тя ще се състои от 13 души - един председател, двама заместник-председатели, един секретар и 7 членове.

В срещата участваха Партия ГЕРБ (на базата на представителството си в досегашния парламент в състава на РИК Силистра партията разполага с 4 квоти), Коалиция „БСП Лява България“ и Партия ДПС (по 2 квоти), Коалиция „Реформаторски блок“, Коалиция „Патриотичен фронт“, Партия „Атака“, Коалиция „България без цензура“ и Коалиция „АЛБВ“ (по 1 квота).

След направените предложения и последвалите обсъждания е решено председателят на РИК да бъде от ГЕРБ, заместник-председателите – представители на Коалиция „БСП Лява България“ и Партия „ДПС“, секретар – представител на Коалиция „РБ“, членове – представители на Коалиция „ПФ“, Партия „Атака“, Коалиция „ББЦ“ и Коалиция „АБВ“.