Община Тервел
Община Тервел / Дарик Добрич
920 хиляди лева отпусна правителството за Община Тервел, съобщиха от добруджанското кметство. Средствата са предназначени за основен ремонт на улица „Хан Аспарух‘ в града. Искането за финансирането е инициирано от председателя на Общински съвет Тервел инж.Симеон Симеонов и кмета на общината инж.Живко Георгиев.
 
През  2018 година община Тервел изпълни проект за рехабилитация на транзитен водопровод, преминаващ по цялото трасе на ул. “Хан Аспарух“ в града. Проектът бе финансиран от ПУДООС. Реализирането му бе предшествано от десетки аварии по старото трасе на водопровода, в следствие на които уличната настилка бе увредена до степен, затрудняваща движението.
 
Улица „Хан Аспарух“ в Тервел  преминава през централната част на града и представлява връзка между изходите му за градовете Добрич и Силистра. На тази улица се намират детска градина, читалище, професионална гимназия, две бизнес-зони, църковен храм, музей и стотици жилища на граждани, информират от общината. Улицата е с натоварен  автомобилен и пешеходен поток.
 
Община Тервел разходва годишно за капиталови разходи по-малко от отпуснатите 920 хил.лева  за асфалтиране на улицата и така решава проблеми във всички  населени места на общината, уточняват от кметството.
 
Финансирането е изключително навременно, коментират от ръкоодството на общината –  в момент, в който е приключен основния обем от дейности по водопровода и на преден план излиза проблемъг с увредената от множеството ВиК аварии в последните години улична настилка на главната улица на града.