Пожарът в Соколово ще гори поне още две денонощия
Пожарът в Соколово ще гори поне още две денонощия / Дарик нюз, архив

Пожарът в балчишкото село Соколово е локализиран, но ще продължава да гори поне още две денонощия, коментира пред Дарик гл. инспектор Тихомир Катранджиев от Регионалната дирекция на Пожарната.

Голям пожар в село Соколово, горят 6 сеновала

Огънят е лумнал около 3 часа тази нощ в 6 сеновала в база на фирма "Доминион грейн".  Към този час там продължават да горят над 5 000 бали слама, всяко от които с тегло от порядъка на 500 кг.

"Най-безопасният начин за пожарникарите и за стопаните е сламата да бъде оставена да изгори, няма какво друго да се направи за съжаление", посочи Катранджиев. По думите му дори да завали проливен дъжд, той само ще намали огъня, но няма да успее да го потуши.

Има съмнения, че пожарът е предизвикан умишлено, тъй като по информация на охраната на обекта, 6-те сеновала са пламнали едновременно от едната страна. На мястото е изпратена следствена група, която изяснява как точно е тръгнал огънят.

Екипи на Пожарната ще дежурят тази нощ и в следващото денонощие, за да се предотврати разпространение на огъня към съседните сгради. Няма опасност за жителите на селото, увери Катранджиев.