Полицията проведе специализирана акция по холандски модел
Полицията проведе специализирана акция по холандски модел / Дарик Добрич

 

Едночасова специализирана полицейска операция се проведе тази сутрин на 5-и километър по пътя за Варна. Акцията е по т.н. широкообхватен метод за контрол по холандски модел, станал популярен с добрите резултати, които дава. Идеята е по време на масовата операция за кратко време да се инспектират възможно най-много автомобили наведнъж на оживени места.

В операцията участваха над 10 екипа от всички звена на полицията и служители на ДАИ. Всички автомобили, които влизаха в Добрич, бяха проверявани за техническа изправност, изрядни светлини, употреба на колани, наличие на винетки, употреба на алкохол при водачите. Служители от икономическа полиция инспектираха документите на превозваните стоки, а от криминална полиция следяха за издирвани лица. Резултатите от днешната акция ще бъдат отчетени пред журналисти в петък.

Полицията проведе специализирана акция по холандски модел
netinfo

Специализирана операция по холандски модел в областта се провежда за четвърти път, такава ще има във всички общини, каза шефът на ОД на МВР-Добрич комисар Стефан Йончев. Проверки в рамките на акция „Светлина” се извършват през целия месец ноември.

В акцията днес се включиха и представители на БМЧК-Добрич, които раздаваха на шофьорите брошури с призив към участниците в движението за внимание на пътя и за изправни светлини.

За по-малко от час бяха констатирани различни нарушения – технически неизправни светлини, неизползване на колани, липса на винетка и аптечка. Не бяха засечени пияни или дрогирани водачи или шофьорски книжки с изтекъл срок.

Полицията проведе специализирана акция по холандски модел
netinfo

На акцията присъстваха областният управител Желязко Желязков и заместничката му Стефка Генчева.

Полицията проведе специализирана акция по холандски модел
netinfo