/ Sofia Photo Agency, архив
В Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Силистра са предприети мерки за обезпечаване на обществения ред, пътната и пожарната безопасност по време на абитуриентските балове и масовите прояви, свързани с 24 май.

На срещи с училищните ръководства и с общинските администрации се координират действията, свързани с безопасността на организираните масови прояви. В районните управления са изготвени планове за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред. В разстановката на силите приоритетно са включени местата, където ще се събират автомобилите, превозващи абитуриенти, маршрутите на тяхното придвижване и обектите, където ще се провеждат тържества.

В ход са проверки по отношение на пропускателния режим на увеселителните заведения, където ще се организират младежките празненства. Контролира се също създадената организация за пожарна безопасност, условията за успешна евакуация и състоянието на електрическите, вентилационните и пожароизвестителните инсталации.

Мерки са предприети във връзка и с пътната безопасност. В дните на баловете ще се въвежда временна организация на движението, за да се гарантира безопасността на абитуриентите и техните близки. Пътни полицаи ще осъществяват ефективен контрол по маршрутите, където се очаква интензивно движение на абитуриенти и придружаващите ги, включително и в нощните часове след приключване на тържествата.