Подпомагат хората с увреждания в гласуването на референдума
Подпомагат хората с увреждания в гласуването на референдума / Дарик Добрич

Община Добрич предоставя информация в помощ на хората с увреждания, решили да се включат в националния референдум за развитието на ядрената енергетика в България. Съгласно Изборния кодекс секции, които са с най-малък брой избиратели и са на първи етаж, се определят за гласуване на хора с увреждания. В Добрич тези секции са:
№ 24 - в ЦДГ № 9 на ул. „Христо Смирненски" 5
№ 41 - в ОУ „Христо Смирненски"
№ 52 - в ЦДГ № 24 на ул. „Дунав" 16
№ 57 - в ЦДГ № 12 на ул. „Вардар" 67
№ 85 - в ОУ „Й. Йовков"
№ 77 - в СОУ „Д. Талев"
№ 113 - ОУ „П. Волов"
и секция № 111 - в СОУ „Л. Каравелов".

Избирател с увреждане на опорно-двигателния апарат или на зрението може да гласува и в избрана от него подходяща секция. От общината подават информация, че най-подходящи са секциите, намиращи се в детска ясла № 4 по ул.„Л. Каравелов"; СОУ „П.Р.Славейков"; Младежки център; Хуманитарна гимназия; Професионална гимназия по туризъм; Педагогически колеж - Добрич и ОУ „Хан Аспарух" в кв.„Добротица"; в Дирекция „Социално подпомагане" по бул. „Добруджа" номер 8А; и в ЦДГ №18 в кв.„Дружба" до бл. 44.

Хората, нуждаещи се от помощ за придвижване до избирателните секции в деня на референдума, ще могат да подават заявки - от 6.00 ч. до 18.15 ч. на 27 януари, на телефони 600-416 и 600-702, а в седмицата преди деня на референдума, и на адрес: Община град Добрич, ул.„България" 12, (до дежурния екип за референдума). Заявки могат да се подадат от същата дата и на електронни адреси: dobrich@dobrich.bg или b_andreeva@dobrich.bg
От Общината е осигурен автомобил за транспортиране на хора с увреждания в деня на референдума, за ползването на който не се заплаща.

В седмицата преди деня на референдума, от 8.00 до 17.00 ч. може да се направи предварителна заявка и в ПГ „Комерс" за ползване на 27 януари на специализирания микробус за хора с увреждания - на цената на билет от градския транспорт. Телефонът за заявки е 601-400.