Куклен театър "Дора Габе" - Добрич, отбеляза половинвековен юбилей
Куклен театър "Дора Габе" - Добрич, отбеляза половинвековен юбилей
Под въпрос е участието на Държавен куклен театър „Дора Габе“ на международния театрален фестивал „Малки дами, малки господа“ в Анкара. Това съобщи пред журналисти директорът Петър Петков. Причината е, че от Министерството на културата не са превеждали скоро средства за стопански разходи и театърът няма да може да покрие пътуването на трупата.

Петков е очаквал днес да има трансфер, но това не се е случило. Остава последна възможност в понеделник, каза той. Директорът заяви, че е направил всичко възможно да осигури превода на полагащите им се държавни средства, но от Министерството засега не откликват.
 
Добричката трупа е поканена да участва на фестивала със спектакъла „Неродена мома“. Петнадесетото издание на форума ще се проведе в турската столица Анкара от 23 до 29 април. Артисти от над 40 държави са включени в хрониките на международния форум за театрално изкуство за деца, който е сред най-престижните в Турция.

От ДКТ „Дора Габе“ трябва да пътуват Мила Боянова, Росен Радев, Румен Куртев и Мария Генова, които да направят в Турция шест представления. “Неродена мома“ е сред най-популярните постановки на добричкия куклен театър. Авторският екип включва Даниела Христова - режисьор, Наталия Гочева- сценограф, композиторът Владимир Джамбазов – автор на музиката.