Черните следи не могат да се махнат и с обезмаслител
Черните следи не могат да се махнат и с обезмаслител / Дарик Добрич
100 литра препарат са нужни, за да се почисти площадът
Над 2000 души се събраха снощи на площад „Демокрация“, за да станат за първи път в Добрич част от автомобилно дрифт зрелище. 10 от най-известните дрифт пилоти в България демонстрираха уменията си, а площадът бе изпълнен с рев на двигатели и силна миризма на гуми.

Зрелищно дрифт шоу тази вечер на площад „Демокрация“

Емоцията бе голяма, а шоуто – впечатляващо. Мнозина добричлии обаче се запитаха дали това е най-подходящото място за подобни демонстрации и ще издържат ли на натоварването плочките на площада, поставяни преди десетилетия. Социалните мрежи се напълниха с коментари и сравнения с плочките на пл.“Свобода“, които се чупят и поправят вече пет години.

дрифт шоу Добрич
Дарик Добрич

Проверка на Дарик тази сутрин показа, че плочите, нареждани през соцвремето, не са пострадали, но черните следи от гумите на дрифт колите са останали.

Снощи, веднага след шоуто, в продължения на около два часа, служители на почистващата фирма А.С.А. са търкали плочките с вода и четки, но без никакъв резултат, научи Дарик. Тази сутрин от фирмата се опитаха да премахнат черните следи с обезмаслител, но също неуспешно.

Ще се пробва друг вид почистващо вещество.

По мнение на специалисти, за да се изчистят следите ще са нужни поне 100 литра препарат. Добричлии си спомниха, че подобен бе случаят с миналогодишния фестивал „Добрич мези“, когато в парка останаха грозни следи от скарите за печене на месо. Те после също доста трудно бяха премахнати.

дрифт шоу Добрич
Дарик Добрич

дрифт шоу Добрич
Дарик Добрич