Вицеадмирал Пламен Манушев в студиото на Дарик Добрич
Вицеадмирал Пламен Манушев в студиото на Дарик Добрич / Дарик Добрич
Водачът на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Добрич ще залага на позитивна кампания и почтените отношения
Винаги съм се чувствал добруджанец и никога не съм прекъсвал връзката си с Добрич и Добруджа. Това каза в студиото на Дарик водачът на листата за народни представители от ГЕРБ в Добрички многомандатен избирателен район вицеадмирал Пламен Манушев. След  40-годишен стаж в армията и опит като депутат от Варна в две Народни събрания, Пламен Манушев повежда листата на ГЕРБ в родния си край като част от гражданската квота на партията.

„Категории като дълг,  чест,  достойнство, приятелство имат значение в армията, а в политиката не винаги е така. Това ми тежи и трудно свиквам.  Мразя корупцията, измамите, фалшивите обвинения и нападки срещу хората. Трябва да има повече почтеност в отношенията и затова смятам да заложа на положителна кампания. Популистките обещания са вредни и много често хората се лъжат, защото искат да чуят това, което искат да чуят. Главното  в нашата кампания  е, че ще се опитаме да продължим направеното досега” – сподели вицеадмиралът.  Той очерта основните проблеми за добруджанци, сред които са остарялата и амортизирана инфраструктура, както и забавения воден цикъл. Според Манушев най -трагично е положението  с  пътищата  в община Добричка. Той информира, че през 2017 г. са планирани средства  за рехабилитация на пътя Варна-Добрич в частта от с.Любен Каравелово до кръговото движение за Ген.Тошево. Що се отнася до водния цикъл на Добрич, Пламен Манушев разказа, че има личен принос за неговия старт, след като многократно е лобирал за това пред тогавашния министър на околната среда и водите Ивелина Василева.

„Ще направя всичко възможно Ивелина Василева да дойде в Добрич по време на предизборната кампания, за да говорим по тези проблеми. Знам, че в Добруджа открай време водата се добива трудно и водозагубата е голяма, затова е изключително важно  Добрич да има нов воден цикъл, а хората по селата да имат ежедневно вода” – заяви вицеадмиралът. Той сподели още, че планира срещи между земеделските производители в Добруджа  с бившия земеделски министър  Десислава Танева. „Моята голяма мечта е да не бъдем само източник и производител на суровина, която заминава с  корабите от пристанищата в Балчик и Варна по света, а да направим така,  че тук да се преработва тази суровина и да изнасяме нещо, което дава допълнителни средства и принадена стойност,  нещо високо доходно и високо технологично” – подчерта Пламен Манушев.  Той лансира и друга своя идея, свързана с Добруджа - Добрич и Тутракан да станат градове на българската бойна слава, защото  са единствените български градове, където са се водили бойни действия и българският народ, и българската армия, са воювали за освобождението и обединението на отечеството.

Водачът на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Добрич  коментира и хипотезата за нови предсрочни парламентарни избори след няколко месеца с думите: „Не е добра перспектива, ако влезем в спирала на непрекъснати избори, защото това ще се отрази на развитието на държавата, на икономическия растеж, на подготовката  и изпълнението на председателството ни на Съвета на ЕС догодина, което е много сериозно изпитание и  предизвикателство. Стабилността е важна, дано след изборите да има стабилна коалиция, която ще даде добри резултати.  Трябва да върнем вярата на хората в държавата и институциите. А това изисква много работа, честни хора, които да застанат начело и да го направят”.