Откриване на предизборната кампания на ГЕРБ в Добрич
Откриване на предизборната кампания на ГЕРБ в Добрич / Дарик Добрич
Партията откри предизборната си кампания в Добрич с обещания да надгради започнатото и да върне доверието на хората
ГЕРБ няма от какво да се срамува. Двете години на управление на партията бяха успешни и затова започнатото трябва да продължи.  Това каза при откриването на кампанията на ГЕРБ в Добричка област водачът на листата за народни представители от 8-ми МИР – Добрич вицеадмирал Пламен Манушев. Пред събралите се в камерната зала на Драматичния театър в Добрич членове и симпатизанти на ГЕРБ от цялата област, Пламен Манушев очерта приоритетите на ГЕРБ за следващ управленски мандат и изтъкна, че Добруджа е много специален край за България.

„Българският народ има огромната нужда да си върне достойнството и самочувствието, защото сме наследници на наистина славни предци. Добрич и Тутракан трябва да бъдат провъзгласени за градове на българската бойна слава, защото тук са се водили важни сражения и много български войни са загинали за освобождение на братята си, в защита на градовете си и за обединението на Отечеството.  Били сме силни, когато сме имали национални идеали и трябва да се върнем към тях. Нямаме никакво основание за нихилизъм, а за самочувствие, че сме наследници на славни хора” – подчерта в словото си вицеадмиралът.  Той бе категоричен, че за годините на управление на ГЕРБ са направени много неща, но хората не са доволни от темповете на промените. „Това доверие трябва да бъде върнато и то с дела, с действия, които са видими и които са в интерес на българския гражданин” – заяви Пламен Манушев.

Вторият в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ от Добрички избирателен район и общински председател на партията в Добрич Живко Мартинов припомни, че в  Добричка област има 3 млн. и 700 хил.дка обработваема земя, която  е от особено голямо значение за изхранването на българското население.  Той очерта приоритетните за бъдещите народни представители  ангажименти, засягащи Добрич и Добруджа -  модерно, технологично земеделие и развитие на леката и хранително-вкусовата промишленост в областта, подкрепа за българските храни за достъп до търговската мрежа и износ, развитие на поземлените отношения.
 

ГЕРБ открива предизборната си кампания в Добрич
Дарик Добрич


„Ще продължим изграждането приоритетно на автомагистрала Хемус, която е от жизнено значение за регион Добрич. Ще работим за рехабилитацията на пътя Добрич – Варна, за второкласната и третокласната пътна мрежа, така че да няма изолирани села в областта. Имаме ангажимент и към сигурността на хората - във всяко населено място да има полицейско присъствие за борба с битовата престъпността.  В областта на околната среда и водите за Добричка област е от изключително значение достъпът до  чиста и евтина питейна вода, затова нашият ангажимент е да работим за доизграждане и разширяване на пречиствателните станции в региона. Водният цикъл на Добрич, започнат по време на първото правителство на ГЕРБ, и спрян по времето на Орешарски, най-после ще осигури на добричлии чиста питейна вода и ще намали рязко загубите в системата, а това ще доведе и до рязко сваляне цената на водата. Нещо повече – с водния цикъл ще бъде подновена цялата подземна инфраструктура в Добрич. В областта на туризма – ще работим за туризъм, който да предлага интегриран туристически продукт. Ще обвържем природните дадености, туризма и екологичното земеделие, ще стимулираме дребния и семейния туризъм” – заяви пред присъстващите Живко Мартинов.

Той пое и личен ангажимент пред избирателите, че ще изпълни всяко от заявените пред  тях обещания. „Не хвърляме прах в очите на хората с празни обещания. Моят личен ангажимент пред вас е, че ще работя, за да изпълня  всяка дума от казаното пред вас. Ние сме партия, която търси реални решения за България” – категоричен бе Мартинов.

Успех в предизборната кампания пожелаха на  кандидатите за народни представители  и общинските председатели на ГЕРБ в Добричка област. Те споделиха пред тях основните проблеми на всяка община в региона и поискаха съдействие за решаването им.
 

ГЕРБ открива предизборната си кампания в Добрич
Дарик Добрич