ГЕРБ
ГЕРБ / gerb.bg
Десет са номинираните за народни представители от Общинската организация на ГЕРБ-Добрич след проведеното събрание, съобщиха от местната централа на партията. От там уточняват, че според устава на ПП ГЕРБ за народен представител може да бъдат номинирани членове и симпатизанти на партията, както и представители на различни обществени и професионални групи, които със своя авторитет и активна гражданска позиция са доказали, че работят в интерес на гражданите, като няма изискване те да бъдат членове на ГЕРБ.

Сред номинираните от общинската партийна организация са: Ваня Колева, парламентарен секретар на министерството на младежта и спорта, Даниела Димитрова, общински съветник от ГЕРБ, областен клубен ръководител на ЖГЕРБ, Живко Мартинов, народен представител в 43 НС, Иван Иванов, общински съветник, бивш областен управител, Ивелина Василева, бивш министър на околната среда и водите, Ивелина Илиева, областен координатор на МГЕРБ, заместник-кмет на община Каварна, Иво Пенчев, председател на общински съвет-град Добрич, Красимир Николов, председател на съвета на директорите на „Център за бизнес и култура”, Красимир Масурски, общински клубен ръководител на СГЕРБ, Стилиян Митев, директор на дирекция „поземлени отношения и комасация” в МЗ.
 
Областният координатор на ПП ГЕРБ –Добрич Румен Иванов също е бил сред номинираните, но си е направил отвод, съобщиха още от Общинската организация на ГЕРБ. Той е благодарил на колегите и съмишлениците си от партията, но е заявил, че не възприема мястото си в политиката като „васално владение”.
 
„В политиката има нужда от обновление, затова смятам, че след три мандата като народен представите е редно да се даде път на нови хора, за да има приемственост”, подчертал Румен Иванов.

Бившият кмет на Добрич и настоящ Областен управител Детелина Николова не е била сред номинираните за народни представители, научи още Дарик.