Отворен е само пътят Добрич-Кардам, няма ток и вода в много села
Отворен е само пътят Добрич-Кардам, няма ток и вода в много села / Дарик Добрич

Всички пътища в региона са затворени с изключение на Добрич - Кардам - границата с Румъния. Вече са затворени и първокласният път Дуранкулак - Балчик - Албена - Варна; второкласните Добрич - Балчик и околовръстното шосе на Добрич, които по-рано бяха проходими при зимни условия.
Затворени са за движение и всички пътища в област Силистра - заради снегонавявания и нулева видимост.

Няма електрозахранване в 63 села в община Добричка, 28 в Генерал Тошево, 5 в Каварна, 5 в Тервел и 2 в Балчик. Заради липса на ток не работят помпените станции и няма водоподаване на много места в общините Добричка, Тервел, Крушари и Генерал Тошево. Има вода само в селата, където са на собствен водоем, но и това няма да е за дълго, съобщи дежурният диспечер на ВиК. Докато няма ток, няма да има и вода, каза той. Има проблеми с водоподаването и в Добрич - кв."Добротица", заради липса на ток в помпени станции Батово и 5-и километър. Подава се от Приморци, но и там не всички сондажи работят, затова се очаква налягането на водата да не достига.

Няма бедстващи хора и закъсали автомобили, съобщиха от Пожарната. Сутринта са изтеглени две коли при селата Стефан Караджа и Свещарово, хората са прибрани на топло.

Информация за актуалната обстановка може да получите в Областния за сигурност - на тел. 058/655-433. За състоянието на пътната мрежа - от дежурния в Областно пътно управление - 058/655-177, както и на номера на АПИ - 0700 130 20.

При инциденти, гражданите могат да се обаждат на следните телефони в Община град Добрич, на които е осигурено денонощно дежурство - 058/60 27 24 и 058/60 56 24.