Отказаха промяна на мярката за неотклонение на задържан за опит за грабеж
Отказаха промяна на мярката за неотклонение на задържан за опит за грабеж / netinfo

Добричкият  окръжен съд остави без уважение жалбата на 30-годишния Симеон И. Г. да бъде изменена постановената срещу него мярка за неотклонение „задържане под стража".

Той е задържан на 1 декември заедно с 26-годишният му съучастник. Двамата са разследвани за опит за грабеж, извършен на 28 ноември. Около 11. 40 часа  в района на паметника на Хан Аспарух в Добрич  Симеон Г. нападнал минаваща жена и започнал да дърпа дамската й чанта. Тя паднала на земята, но здраво стискала чантата си. Свидетел на инцидента съобщил в полицията и се развикал, след което 30-годишният мъж побягнал и се качил в лек автомобил, шофиран от другия задържан. В хода на досъдебното производство е изяснено, че 26-годишният водач е изчаквал нападателя на жената.

Според представителя на Добричката окръжна прокуратура молбата е неоснователна, тъй като задържаният е привлечен за отговаря за тежко престъпление - грабеж, а събраните доказателства показват, че той е автор на деянието. Симеон Г. има минали осъждания. Не са налице здравословни или семейни причини, които да обосновават искането му за изменение на мярката за неотклонение. Той има средно образование, не е женен, не работи.