Отбелязваме Международния ден на хората с увреждания
Отбелязваме Международния ден на хората с увреждания / netinfo

Международният ден на хората с увреждания ще бъде отбелязан днес с тържество в Клуба на инвалида по ул."Климент Охридски" в Добрич. Концерт ще изнесат самодейни групи към Сдружението на хора с увреждания „Надежда".

Гост на Сдружението ще бъде заместник областният управител д-р Катя Ганова. Тя ще занесе на инвалидите кулинарни лакомства, дар от добрички производители.

 „Наш дълг е да  ангажираме общественото внимание и да търсим подкрепа в процеса на приобщаване и предприемане на реални действия за ефективно включване  на хората с различия  в социално- икономическия и духовен живот на област Добрич. Предстои ни още много работа, но заедно, стъпка по стъпка, ще постигаме по- широка обществена ангажираност и по- добри дни за тези, към които съдбата не е била справедлива"- се казва в поздравителен адрес на Областния управител към хората с увреждания от област Добрич.

По случай Деня на хората с увреждания театрална студия "Зорница" при читалище "Й. Йовков" ще представи от 10.00 пред възрастните от Дома за стари хора откъси от спектакъла "Дървото на живота" по Йордан Йовков.