От ДНЕС призовават да се гласува на референдума
От ДНЕС призовават да се гласува на референдума / Дарик Добрич

От Движение за национално единство и спасение - ДНЕС, призовават гражданите да гласуват активно на предстоящия референдум на 27 януари, съобщават от централата на движението в Добрич. Като неангажирани политически, от ДНЕС не се обвързват с позиция „за" или „против" изграждането на втора АЕЦ.

Общинският координатор Даниел Алексиев изрази позицията на движението, че е изключително важно всички българи да проявят активност и да дадат своя глас в допитването. За да формират позицията си, от ДНЕС препоръчват на гражданите да потърсят отговор на въпросите: колко ще струва изграждането на нова ядрена централа и какви средства са вложени до момента за този проект; кой и как ще го финансира; каква ще бъде финансовата тежест за българските граждани; какви са потенциалните ползи - за националната сигурност, за развитието на икономиката, за науката, както и какви са възможните рискове.

От ДНЕС информират също, че доброволци на движението ще агитират и призовават гражданите да гласуват активно и по съвест на предстоящия референдум.