/ / Thinkstock/Getty Images
Осъдителни присъди получиха трима граждани на Тибет за незаконно преминаване на границата ни. Пунтсок Тензин, Калсанг Тензин и ДеденТензин бяха осъдени условно, след като се признаха за виновни и поискаха да сключат споразумение с Районната прокуратура в Генерал Тошево. И трите споразумения са били одобрени от състав на Районния съд в града, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Задържаха семейство от Тибет, преминало незаконно българската граница

Всеки от тях получи 8 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок  и глоба по 100 лева. Съдът е отменил мерките им за неотклонение „Задържане под стража“. Тримата осъдени тибетци, от които Деден Тензин е жена, ще бъдат отведени в Любимец.

На 14 декември миналата година в района на ГКПП-Малко Търново, те са влезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места.

На 26 декември в землището на с. Кардам, община Генерал Тошево, тибетците излезли през границата на България между 142 – 143 гранична пирамида, също без разрешение на органите на властта и не през определените за това места.

В Любимец се намира единият от специалните домове за временно настаняване на чужденци от затворен тип, в който се задържат граждани на чужди страни, на които е издадена заповед за депортиране или които възпрепятстват изпълнението й, както и такива, за които има опасност да се укрият или са с неустановена самоличност.