Остават 10 дни за деклариране на доходите от физическите лица
Остават 10 дни за деклариране на доходите от физическите лица / Дарик Добрич - архив

6 895 добруджанци са декларирали доходите си за 2014 година до момента, информират от местния офис на НАП. 2305 от тях са направили това с електронен подпис и персонален идентификационен код /ПИК/. 3 870 граждани са подали декларациите си на гише, а над 700 са ползвали услугите на „Български пощи“. Очаква се в последните 10 дни на данъчната кампания да постъпят още близо 7 000 годишни данъчни декларации, прогнозират данъчните.

На 30 април изтича срокът, в който годишна декларация подава всеки, който е получил през 2014 година доходи по извънтрудови правоотношения, припомнят още от НАП. Работилите по граждански договор през изминалата година  подават годишна декларация, независимо от размера на получените хонорари или възнаграждения. Доходите си пред НАП декларират и лицата, които през изминалата година са упражнявали дейност, облагана с патентен данък, земеделските производители, а така също и тези, които са получили доходи от наем, доброволно осигуряване или застраховане, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина.

От НАП Добрич съветват гражданите да не изчакват последните възможни дни за деклариране на доходите, за да не им се наложи да чакат на опашки. Декларациите могат да бъдат подадени  освен в офиса на приходната агенция, по Интернет и  чрез „Български пощи” – в плик с обратна разписка или на място в пощенски клон, в който ще получат и входящ номер.

Офисът на Агенцията в Добрич работи  без прекъсване на обяд, за улеснение на  гражданите. До края на данъчната кампания информационният телефон на НАП 0700 18 700 -  ще работи с удължено работно време -  от 8.30 до 18.30 ч.