Двореца
Двореца / netinfo
Тази година сезонът на сватбите в "Двореца" стартира по-рано от обичайното, съобщават от културния център. Първата церемония е проведена през втората половина на месец април. Миналата година последната церемония бе в средата на октомври. Ежедневно се получават запитвания за организиране на сватбен ритуал. Към момента 40 двойки са потвърдили желанието си тази година да се врекат във вярност сред уникалната обстановка на Архитектурно-парковия комплекс. Постъпили са и 5 заявление за сватбен ритуал през 2018 г.

"Двореца" вече предлага и нова услуга - сватба през зимата в личната вила на кралицата  - "Тихото гнездо". Влюбените могат да кажат своето "да" в историческата сграда, където се съхраняват експонати от времето на кралица Мария, археологически находки от района на Балчишкия залив и икони от 17. и 18. век.
Извършват се и църковни ритуали е параклиса "Успение Богородично".

През 2016 година е имало 72 сватби, при 65 през 2015 г. и 58 през 2014-а, припомнят от "Двореца". Процентът на българските двойки е бил около 30%, изцяло чуждите сватбени тържества - около 20%, като от тях водещи са на британски и румънски граждани, останалите са смесени бракове. Културен център "Двореца" привлича младоженци от почти всеки континент. Малайзия, Монако, Перу, Шанхай, Сеул, Отава, Сингапур, Полша, САЩ, Дубай, Ливорно, Лондон, Генуа са само част от екзотичните места, довели влюбени един в друг хора, за техния сватбен ден. Романтиката на Нимфеума навярно е главния фактор за организиране на сватба в "Двореца". Именно тук кралица Мария е празнувала свои рождени и имени дни, посрещала е множество значими гости, делегации и шествия по различни официални поводи.