Общото събрание на Добрички панаир утре под въпрос
Общото събрание на Добрички панаир утре под въпрос / netinfo
Кметът на Добрич Детелина Николова ще настоява за нова дата за провеждане на Общото събрание на „Добрички панаир”, стана ясно на днешното заседание на Общинския съвет. Според Николова на лице са редица смущаващи факти в обявения дневен ред на Общото събрание на акционерите на „Добрички панаир”. Събранието е насрочено за 30.07.2008 година.

Николова заяви, че е променена поредността на вече одобрения от Общинския съвет дневен ред на събранието. Освен това имало промени и в гласувания от местния парламент устав на дружеството. „Като представител на общината в Общото събрание, утре няма да взема участие в него” категорична е Николова. Тя заяви, че ще покани на среща акционерите, на която ще иска гаранции за спазване на приетите решения от Общинския съвет.

Като втори представител на общината в Общото събрание на „Добрички панаир” АД бе избрана единодушно Звезделина Ранчева Иванова.

„Това е безотговорно поведение. Боли ме, че от общината не зачитат 15-годишния упорит труд на целия ни екип” – така коментира отказа на добричкия кмет да участва в утрешното Общо събрание на „Добрички панаир” изпълнителният директор на дружеството Екатерина Димова.

Друг представител на акционерите в дружеството, председателят на ТПП и настоящ общински съветник Герман Германов обяви:

„Явно има някакви други интереси, които не са свързани с интересите на общината и по този начин се саботира изграждането на панаирен комплекс. Губим време в безсмислени спорове и на практика работим против „Добрички панаир”.

Чуйте още какво каза по темата Герман Германов в звуковия файл: