/ netinfo
Общинските съветници от ПП ГЕРБ в Добрич ще провеждат редовни приемни дни за граждани всеки четвъртък, съобщиха от местната партийна централа. Решението е било взето на съвместно заседание на съветниците и общинското ръководство на партията.

На 22 февруари, от 17,30 до 18,30 часа в офиса на ПП ГЕРБ на бул. „25 септември“ №3 приемна ще имат председателят на Общинския съвет Иво Пенчев и съветниците Младен Матеев и Иван Колев.

Гражданите ще могат да дадат своите предложения във връзка с проекта за актуализация на Програмата за реализация на благоустройствени мероприятия върху обекти, общинска собственост, с участие на местното население.

Предстои той да се разгледа на заседанието на Общинския съвет на 27 февруари.  По този начин ще бъде възстановена една от най-успешните програми на Община Добрич, посочват от местната структура на ГЕРБ. и припомнят, че Добрич е първата българска община, която разработи и започна работа по такава програма през 2005 година. Днес програмата вече се прилага в множество общини у нас.

Още през първите две години бяха реализирани 38 обекта на стойност 190 хиляди лева. Сред тях са много предблокови пространства, тротоари, детски и спортни площадки. 

Един от първите обекти, показал устойчивост през годините, е площадката с фитнес уреди на открито в градския парк в Добрич, която почти десет години се ползва целогодишно от хора на възраст между 4 и 84 години.

При обсъждането на проекта за бюджет на Община Добрич през януари 2018 година общинските съветници от ГЕРБ предложиха програмата да бъде възстановена и от местната хазна да бъдат заделени отново средства за публично-частни партньорства.