Общинският комитет "Васил Левски" в Добрич свиква общо събрание
Общинският комитет "Васил Левски" в Добрич свиква общо събрание / НЧ "Йордан Йовков - 1870 година"
Общо събрание свиква Общинският комитет „Васил Левски“ в Добрич, който е част от Общобългарския комитет, носещ името на Апостола. началният час на сбирката е от 17.00 часа в Мултифункционалната зала на третия етаж в сградата на Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“. Основните цели на събранието са избор на Председател и приемане на желаещи да членуват в Комитета.

Основната функция на Общобългарски комитет „Васил Левски“  се състои в развитието и утвърждаването на духовните ценности, образованието, науката и културата чрез опазване на българското културно наследство, свързано с идеите на Васил Левски и неговите сподвижници, както и на други дейци от българското Възраждане. Към момента Общинските комитети „Васил Левски“  са около 90, а клубовете „Млади възрожденци“, в които членуват ученици от различни учебни заведения в страната са над 300.
 
През последните години Общинският комитет „Васил Левски” в Добрич не е осъществявал активна дейност. Идеята за връзраждането му се зароди през месец април тази година, когато в града гостува Васил Василев - председател на Общобългарски комитет „Васил Левски“.