Община Тервел тегли кредит от 1 милион лева за пречиствателната станция
Община Тервел тегли кредит от 1 милион лева за пречиствателната станция / община Тервел

Община Тервел ще внесе на 1 ноември Фонд ФЛАГ искане за краткосрочен кредит, с който ще се финансират плащанията към изпълнителя на строежа на пречиствателната станция в града, съобщиха от общината. Кредитът е на стойност 1 млн.лева. Това се налага, тъй като изпълнителят вече е приключил половината от договорения обем на строителството. Крайният срок за погасяване на кредита е октомври 2017 година.

Одобрен е проектът за пречиствателна станция в Тервел

В историята на общината има пет ползвани и издължени без просрочия кредити, усвоени, за да се извършват плащания по проекти - по ОПРР (Обновяване на детски градини и медицински център), по ПРСР (пътища и улици) и по ОПОС – линейна ВиК мрежа и претоварна станция.

С настоящия кредит се осигуряват оборотни средства за изпълнение на проекта за разширение и реконструкция на пречиствателната станция, доизграждане на канализационната мрежа на Тервел и реконструкция на водопроводната мрежа. Договорът за този проект бе подписан на 25 юли тази година в Тервел от кмета на общината Живко Георгиев и министъра на околната среда Ивелина Василева. Средставата ще бъдат възстановени на общината от оперативната програма.