Община Силистра ще финансира осем младежки проекта
Община Силистра ще финансира осем младежки проекта / Дарик Нюз - архив

От началото на април започва изпълнението на проекти по конкурсната сесия "Младите за Силистра 2016", съобщиха от крайдунавското кметство. За шеста поредна година община Силистра предоставя средства за реализирането на малки проекти, чрез които се дава шанс на неформални младежки организации и групи да реализират творческите си идеи.

От 2011 г. до сега са реализирани 32 проекта на обща стойност над 22 000 лв. Основната цел е насочена към подкрепа на проекти, подпомагащи политиката на общината в сферата на младежките дейности, стимулиране на младежката инициативност и таланти, инвестиране в младежта като социален капитал и активна част на европейската общност.

По конкурсната сесия тази година са кандидатствали 14 младежки групи. Комисия с председател Денка Михайлова, е оценила постъпилите предложения и е решила да бъдат финансиране 8 от предложените проекти. Те ще се реализират в периода април - май и са на обща стойност 5 300 лв., осигурени от бюджета на общината. Проектите предвиждат дейности, ориентирани към повишаване на компетенциите и уменията на младите хора, свързани с кариерното им развитие и трудова реализация, промотиране на здравословен начин на живот и стимулиране на физическата активност, изява на таланти в сферата на изкуството и културата, развиване на доброволчеството.