Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров
Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров / Дарик Добрич
Община Генерал Тошево има подготвени проекти, с които да кандидатства за финансиране по три мерки от новия прием на Програмата за развитие на селските райони,  съобщи за Дарик кметът Валентин Димитров.

По тази европрограма вече се чака одобрение на проект за 5 млн. лева за подмяна на 12 км водопровод в селата Кардам, Спасово и Люляково. Новите проектни предложения  ще бъдат за ремонти на  улици, училищна инфраструктура, реконструкция на спортната зала в града.

По Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България през тази година се чака окончателно одобрение по два проекта – за ремонти на читалищата в Кардам и Спасово и на двора на историческия музей в общинския център.

На 10 януари от 10.30 часа в община Генерал Тошево ще се състои публичното обсъждане на бюджета за 2018 година. Размерът му е около 13 млн. лева. Предвижда се, както и миналата година, мащабна капиталова програма на стойност около 2 млн. лева, предназначена основно за ремонти и съобразена с желанията на хората по места.

И през тази година ще продължи инициативата „Попитай кмета”  – всеки месец Валентин Димитров ще посещава различни населени места, за да отчете дейността си и да чуе предложения, мнения и критики. Основните проблеми, които се очертават по време на тези приемни, са за водоподаването, постоянно разкопаните улици и безработицата, посочи Димитров.