Община Добрич
Община Добрич / Дарик Добрич
Общинската администрация в Добрич въвежда европейски модел на работа, който ще подобри ефективността й.

Проектът „Въвеждане на Общата рамка за оценка (CAF) в администрациите” се изпълнява от Института по публична администрация с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”. Проектът обхваща общо 48 администрации – 20 общини, областни управи, министерства, агенции и други институции. Моделът ще се въведе на три етапа до края на 2018 година.

Прилагането на модела CAF ще подобри административните услуги в общината, ще надгради квалификацията и административната култура на служителите, ще подобри организацията на работа и резултатите, които тя постига.

Община Добрич с престижна награда от Института по публична администрация

Концепцията на CAF, ползите и очакваните резултати бяха представени пред представители на общинското ръководство, директори на дирекции, началници на отдели и експерти от консултанта по проекта Розалия Стефанова. В дните 25-27 октомври 2017 се състоя първото от две обучения за процеса на внедряване на CAF, организирано от Института по публична администрация съвместно с Община Добрич. 

Чрез внедряването на Общата рамка за оценка CAF Община град Добрич ще надгради постигнати стандарти в работата и предоставянето на услуги.