Новото кухненско оборудване
Новото кухненско оборудване / Община Тервел
Приключи модернизирането на Домашния социален патронаж в Тервел. То бе финансирано от Фонд „Социална закрила“ при Министерство на труда и социалната политика и съфинансиран от Общината. Инвестирани са 28 908 лева за доставка и монтаж на ново професионално кухненско оборудване - конвектомат с 11 нива, готварски печки с плочи и фурни, скари, картофобелачка, тестобъркачка, зеленчукорезачка, фритюрник и миксер.

Патронажът е най-голямото общинско звено за социални услуги в Тервел. Там се приготвя ежедневно храна за около 300 души – възрастни и самотноживеещи хора в града и близките села и потребители на услуги по проект „Топъл обяд“. Домашният социален патронаж изпълнява и методически функции за персонала на центровете за социални услуги, които работят в селата Коларци, Нова Камена и Зърнево.

От Общината коментират, че досегашното оборудване е било старо, енергоемко и многократно отремонтирано, докато новите уреди ще облекчат труда на заетите в звеното, ще повишат ефективността на работата им и респективно ще позволят да бъде увеличен броя на ползвателите на услугите. От друга страна, ще се намалят разходите на общината за електроенергия, основен и текущ ремонт на оборудването.