Областният управител се срещна с депутат от Реформаторския блок и с новия ВиК шеф
Областният управител се срещна с депутат от Реформаторския блок и с новия ВиК шеф / Областна администрация - Добрич

Областният управител д-р Маргарита Новоселска се срещна с народния представител Настимир Ананиев от ПГ на Реформаторския блок, информираха от Областна администрация. На срещата е присъствал и зам. областният управител Йордан Йорданов.

"Срещата премина в конструктивен диалог и е доказателство за добро взаимодействие и за общи усилия в решаването на значими местни въпроси", заяви по-късно д-р Новоселска. Тя е запознала Настимир Ананиев, който е член на Парламентарната комисия по външна политика в 43-то Народно събрание, с предприетите стъпки от Областна администрация, за оказване на съдействие на Браншовата асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в посока облекчаване на визовия режим за туристите от Беларус, Украйна и Русия.

Областният управител е поставила и въпроса за разширяване на републиканския път в участъка Варна-Аксаково-Стожер-Добрич-Кардам. Настимир Ананиев, който е член и на Комисията по транспорт в парламента, е изразил готовност да съдейства в обсъждането на този важен за областта проект, чието осъществяване е от изключително значение за развитието на икономиката на област Добрич и в интерес на жителите от региона, посочват от Областна администрация.

По-рано през деня д-р Маргарита Новоселска проведе първа работна среща и с новия управител на „Водоснабдяване и канализдация" ЕООД  Добрич - инж.Петър Калчев. Новият управител е представил неотложните мерки, които е предприел за оздравяване на водното дружество.

Областният управител се срещна с депутат от Реформаторския блок и с новия ВиК шеф
netinfo

От своя страна, Областният управител в качеството си на председател на Асоциацията по ВиК в областта, е запознала инж. Петър Калчев с работата на Асоциацията, стартиралите дейности и прединвестиционното планиране. В хода на разговора, д-р Маргарита Новоселска е поставила темата за осигуряването на регулярно водоподаване в Добрич и областта - сериозен проблем за добруджанци.