Няма да се вдигат местните данъци и такси, обещаха от община Добрич
Няма да се вдигат местните данъци и такси, обещаха от община Добрич / Дарик Добрич

При много слаб интерес протече публичното обсъждане на проектобюджета на Добрич за 2015 година. Донякъде това е оправдано, тъй като все още не е категорично ясна неговата цялостна рамка, защото не са преминали обсъжданията на държавния бюджет, обясни финансовият зам.-кмет Иван Колев, който води срещата в залата на общината. Той предполага, че бюджет'2015 на Добрич ще достигне 48 млн.лева, но се очаква конкретизирането и на минималната работна заплата.

Колев представи прогнозите на администрацията за приходи и разходи, предимно в местен план. За капиталови дейности са предвидени 412 000 лева, но кметът апелира пред депутатите от региона да работят тази сума да бъде удвоена, припомни зам.-кметът.

Събираемостта от местни данъци и такси е заложена с 1% над тазгодишната - 6.4 млн.лева. Такса битови отпадъци ще продължи да се събира по старата методика, понеже не е изработена нова, обърна внимание Колев. Няма да има вдигане на налозите, обещаха от администрацията.

Общината има 1.3 млн.лева несъбрани вземания, които са дадени за принудително изпълнение. По този начин вече в хазната са постъпили 250 000 лева от нередовни длъжници.