Новият шеф на ВиК: Тук сме, за да изправим фирмата на крака и да работим в услуга на гражданите
Новият шеф на ВиК: Тук сме, за да изправим фирмата на крака и да работим в услуга на гражданите / Дарик Добрич

Днес от София пристигат най-добрите експерти във водния сектор, с помощта на които ще бъде подготвена цялостна програма за оптимизиране дейността на ВиК – Добрич, за намаляване разходите на ел.енергия на дружеството и подобряване на услугите за потребителите, съобщи в ефира на Дарик новият управител на ВиК – инж.Юлиян Иванов. Компанията е изпаднала в извънредно тежка ситуация, в момента тече финансов одит и след приключването му ще информираме обществеността за реалното състояние на фирмата, коментира инж.Иванов.

Оптимизация на разходите, събиране на натрупаните дългове от некоректни клиенти и повишаване на услугите към потребителите са сред мерките, на които ще наблегне новото мениджърско ръководство. Вече са проведени срещи с кметовете на отделните общини, с които ще се работи съвместно за решаване на проблемите по ВиК мрежата, информира новият управител. Той съобщи, че от днес дружеството стартира изкопни дейности по полагане на водопроводни тръби в селата Крапец, Захари Стояново и Ваклино в община Шабла, с обща дължина над 3 400 метра.

Ще бъдат въведени и нови методи за събиране на дължимите суми от некоректните платци, информира още Юлиян Иванов. В сайта на дружеството ще бъдат публикувани имената на всички длъжници – фирми и физически лица.С нотариуси ще бъде обсъдена възможността при прехвърляне на имоти да се уведомява за неплатените задължения, а с ДКЕВР ще се инициира среща във връзка с искане на промяна в общите условия за оптимизиране на вземанията от крайния потребител.

За свой заместник новият управител вече е назначил инж.Иван Стойков, който е с 39-годишен стаж като главен инженер във ВиК. „Имаме волята да изправим тази фирма на крака и смятам, че в скоро време ще постигнем резултати”, смята Иванов. Той е категоричен, че под негово ръководство ВиК ще бъде прозрачно предприятие.

„Ако работещите във ВиК не разбират, че ние сме тук, за да работим в услуга на гражданите, значи нямат място в тази фирма” – декларира пред Дарик Юлиян Иванов.