/ Дарик Добрич
Новата енергия в политиката - така определи Европейска партия „Волт” нейният лидер Настимир Ананиев. Той представи в Добрич формацията и листата й за европейските избори. На срещата присъстваха областният координатор Светослав Петков, който се занимава с бизнес, и общинският председател и директор на СУ „Любен Каравелов” Светла Иванова.

„Волт” - България, е част от паневропейската инициатива „Волт”, която има 31 организации и 11 партии на Стария континент. В България е регистрирана през август 2018 година. Амбицията на „Волт” е да вкара в Европейския парламент поне 25 депутати и да направи своя група.

На шеста позиция в българската листа е Светла Иванова, обяви Ананиев, който ще бъде водач на листата. В нея има и един чужденец - холандец, който от 3 години живее в България.

Настимир Ананиев: Добруджа заслужава повече

Ние се възприемаме като алтернатива и не се чувстваме близки до нито една от сегашните парламентарни групи в Европарламента, заяви Настимир Ананиев. Бивш депутат от Реформаторския блок и водач на листа в Добричко, през 2017 година той напусна Движение „България за гражданите”. Решил да излезе от политиката, но във „Волт” е видял „надежда да си върнем обратно страната”.

Устойчива среда, работещо правосъдие, гражданска свобода, лично достойнство и равни възможности – това са политическите ценности на партията. Приоритетите й са европейско здравеопазване чрез въвеждане на електронна здравна карта и увеличаване на парите за здраве, гарантиране на европейски доходи чрез възстановяване на икономически изостаналите райони, насърчаване на иновациите, силен микро и семеен бизнес.

„Волт” е млада проевропейска партия със среда възраст 36 години. Организацията се обявява за повече права за Европарламента, за европейска армия и единна външна европейска политика. Ананиев заяви, че амбицията им е да се явяват на всички избори, а на местните през есента да издигнат кандидати за кметове.