Нов пенсионерски клуб отвори врати в с.Красен
Нов пенсионерски клуб отвори врати в с.Красен / Община Ген.Тошево
Изцяло реновиран пенсионерски клуб отвори врати днес в село Красен. Той се намира в сградата на читалището и носи името на Йовкова героиня Албена. Празничното събитие бе уважено от кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров и неговия екип. Гости на тържеството бяха и кметове на съседни румънски села.

В своето приветствие към домакините градоначалникът посочи, че открива пети пенсионерски клуб в общината и се радва, че инициативата за това идва от самите жители на населените места. Той подчерта, че идеята да се реновира читалищното помещение е дошла по време на среща от инициативата „Попитай кмета“. „Преди малко повече от година бях тук и вие поискахте да ви осигурим по-добри условия за свободното време на вас, хората от третата възраст. Радвам се, че това вече е факт и освен да се събирате на сладки приказки и по хубави поводи, можете да си каните и гости" - обърна  се Валентин Димитров към красенци.

Ремонтът на пенсионерския клуб включва подмяна на дограма, нова септична яма, измазване, боядисване, поставяне на окачен таван, подова настилка, кухненско оборудване, ново осветление. Отделените средства за строително-монтажните работи възлизат на над 13 хил. лв. и са осигурени от общинския бюджет