/ СУ Д. Талев
Нов езиков кабинет с „умни чинове“ ще отвори врати в Средното училище „Д. Талев“ в Добрич. Чиновете са направени от специална сплав, която не се чупи. Дизайнът им е модерен, а всеки чин ще е оборудван с чип, който разпознава седящия ученик.
 
Това е една от новостите, с които се открива учебната година, съобщи в ефира на Дарик директорът на училището Весела Панчева. Първи в новия кабинет ще влязат учениците от VIII-а клас от профилираната паралелка с разширено изучаване на английски език и дигитални компетентности.
 
Сформирани са три паралелки в първи клас, като всяка от тях е с определен профил – роботика, предприемачество, български традиции.
 
През лятната ваканция учителите на СУ „Д. Талев“ са преминали през две обучения по дигитални технологии. Усвоените от тях нови знания ще бъдат приложени в урочната дейност. Педагозите ще дават домашно по интернет, понякога в час ще се използват и смартфоните на децата.
 
По този начин учителите ще облекчат своя труд и ще се доближат до езика на младите хора, коментира Весела Панчева. Тя добави, че училището започва новата учебна година с още една придобивка – изкуствената трева на спортната площадка в училищния двор.