Нихат Кабил ще открие  аграрния семинар на Добрички панаир
Нихат Кабил ще открие аграрния семинар на Добрички панаир / netinfo

Фермери от цяла България се събират на тринадесетия Национален аграрен семинар"Селското стопанство и всичко за него". Форумът се организира в курорт "Златни пясъци"от Добрички панаир АД със съдействие на Министерството на земеделието и продоволствието, ДФ "Земеделие" и Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Семинарът ще бъде открит от министъра на земеделието Нихат Кабил, който ще участва и в работата на кръгла маса на тема "Перспективи, предимства и недостатъци на българското земеделие на европейския пазар".

В рамките на земеделския форум "Добрички панаир" ще връчи призовете си за Агробизнесмен на Добруджа’2007 и Земеделска кооперация на Добруджа’2007, а Националната Асоциация на Зърнопроизводителите ще отличи „Зърнопроизводител на България за 2007 година”. Критериите, по които са оценявани номинираните, са обработваеми площи, машинно-тракторен парк, социална политика и получени резултати.

Участниците в семинара ще дискутират новостите в селскостопанския сектор, възобновяемите източници на енергия и ще бъдат запознати с цялостна софтуерна система за управление на агробизнеса. 

Заместник председателят на Парламентарната комисия по земеделието - Венцислав Върбанов и Красимир Аврамов - Председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите също ще посетят форума.