Независимият депутат Валентин Николов учредява сдружение Патриот
Независимият депутат Валентин Николов учредява сдружение Патриот / Sofia Foto Agency - архив
Независимият депутат Валентин Николов учредява сдружение "Патриот"
58607
Независимият депутат Валентин Николов учредява сдружение "Патриот"
  • Независимият депутат Валентин Николов учредява сдружение "Патриот"

Гражданско сдружение „Патриот” ще бъде учредено до дни, съобщи за Дарик независимият народен представител Валентин Николов, който е един от инициаторите за създаването на организацията. Документите за новото сдружение вече са внесени в съда и съвсем скоро се очаква неговата регистрация. Заедно с Николов учредители на новата гражданска формация са депутатите Димитър Карбов от Варна и Огнян Тетимов от Благоевград, които напуснаха партия „Атака”.

„Това е гражданско сдружение с идеална цел в обществена полза. Съвсем нормално е ние, които сме разочаровани от „Атака” да продължим да отстояваме нашите патриотични идеи. На този етап сдружението няма да прераства в партия, но за в бъдеще, ако има необходимост, не е изключено да бъде създадена такава” – коментира пред Дарик Николов. Той подчерта, че „Патриот” ще си сътрудничи с всички политически партии в дясно и най-вече с патриотичните партии и организации. Според независимия депутат вече се водят разговори и има конкретни предложения за съвместна дейност в парламента и предвид предстоящите парламентарни избори, но е твърде рано да бъдат обявени имена.

„Твърде скептичен съм относно евентуален съюз между Атака и ВМРО, защото подобен съюз ще унищожи ВМРО, но решенията ги вземат лидерите на партиите” – коментира още народният представител.

На въпрос възможно ли е бъдещо сътрудничество между сдружение „Патриот” и Национал-демократичната партия на Димитър Стоянов и Капка Георгиева, Валентин Николов заяви: „По принцип всичко е възможно”.

Сдружение „Патриот” ще разкрие клонове в цялата страна, като в началото ще бъдат създадени местни организации в десет града.

Още за бъдещото сдружение - чуйте от Валентин Николов в звуковия файл. С народния представител разговаря Таня Топалова.