Недко Марчев от БСП - кандидат за областен управител
Недко Марчев от БСП - кандидат за областен управител / netinfo

Недко Марчев – председател на Общинския съвет на БСП в Ген. Тошево и председател на местния парламент на общината, е номинацията на БСП от Добричка област за областен управител. Решението беше взето на заседание на областния съвет на социалистите с тайно гласуване, след предложения на общинските съвети на БСП в общините в областта.

Марчев получи 22 гласа. Другите предложени кандидати за губернатор бяха Владимир Калчев – председател на БСП-Добрич – с 4 гласа, и Даниел Петков – четвърти в листата на БСП за кандидати за народни представители от Добричкия избирателен регион – с 2 гласа. Номинациите за зам.-областни управители са Владимир Калчев, Генади Ганчев – зам.-председател на БСП-Добрич, Здравко Здравков – от БСП-Добрич, Даниел Петков, Нина Ставрева – от Каварна, пета в кандидатдепутатската листа, Дариела Вълканкина – председател на Обединението на жените.

Зам-председателят на Областния съвет на БСП Росен Карадимов посочи, че структурите на партията на всички нива трябва да налагат реалния характер на избраното правителство – че то е програмно, а не коалиционно. Според него, трябва да се пропагандира по-силно и програмата на БСП . „Основната нишка в програмата е връщането на държавата в икономиката, но като създава възможности за развитие на държавните предприятия, създава конкурентноспособна среда за малкия и средния бизнес, оказва силен контрол върху монополите.  Работните места ще дойдат от работещите фирми – това е грижата на държавата. Ако се възстановят поне 50 000 фирми с поне по двама работници – ето ги 100 000 работни места. Инвестирането в по-големи обекти от български и чужди фирми ще стимулира и развитието на малкия и средния бизнес”, каза Карадимов.

Според него Банката за развитие, която досега не е проработила ефективно, трябва да се превърне в българската Дойче банк. „Трябва да продължи работата си и групата за анализи, създадена преди парламентарните избори към Областния съвет на БСП-Добрич, която да изведе два-три приоритета за развитието на региона през предстоящия мандат. Такава практика ще има и в другите области, за да е наясно правителство върху какви задачи по места ще се фокусира”, добави Карадимов.