Намалиха паричната гаранция на бившия управител на „Добруджански протеин”
Намалиха паричната гаранция на бившия управител на „Добруджански протеин” / netinfo
Добричкият окръжен съд намали от 20 на 10 хил. лв. размера на паричната гаранция на бившия управител на „Добруджански протеин” АД Светослав Тодоров, съобщават от пресслужбата на съда. Защитата на Тодоров поиска и отмяна на наложената му забрана да напуска страната, тъй като пътуванията в чужбина се налагали от работата му. Постановено бе, Светослав Тодоров да иска разрешение за всяко конкретно напускане на страната.

Бившият управител на „Добруджански протеин” Светослав Тодоров е обвинен в присвояване на 168 725 лeва.  През 2004 Добричкият окръжен съд го призна за виновен и го осъди на „лишаване от свобода” за срок от 18 години, както и от право да заема държавна длъжност и да упражнява професия, свързана с управление и разпореждане с парични и материални ценности за същия период. Варненският апелативен съд намали наказанието за срок от 15 години, а Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане.

Делото днес не беше гледано по същество. Добричкият окръжен съд определи, да бъде направено запитване до Министерството на правосъдието за изпълнението на съдебна поръчка за разпит на свидетел по делото, който живее в САЩ.

По искане на прокуратурата през ноември 2007 г. съдът допусна разпит по делегация на свидетеля Красимир Донев, който живее в САЩ. На съдебния състав по неговото местоживеене бяха изпратени списъци с въпроси на Добричката окръжна прокуратура и на защитата на Тодоров.