Най-дългият метъл концерт в България ще е на Калиакра рок фест
Най-дългият метъл концерт в България ще е на Калиакра рок фест / netinfo

Третото издание на Калиакра Рок Фест отново ще събере на едно място едни от най-големите имена от световната рок сцена.

 Фестът ще бъде открит  днес с концерта на MANOWAR, които гостуват за втори път в морския град. Джоуи Ди Майо и компания са заявили, че ще поставят поредния рекорд в България – за най-дълъг метъл концерт. Подгряваща група на металните крале ще бъдат HOLYHELL.

За първи път в Каварна ще стъпи рок легендата Алис Купър, който реши да стартира тазгодишното си турне именно в крайморския град. Броени дни преди пристигането си той заяви, че е подготвил толкова силно шоу, че никой не би посмял да стъпи след него на сцената. Концертът на легендата на няколко поколения рокаджии е в неделя. Звездата бе в България и през 1998 година. Очаква се Купър да поиграе голф на игрището "Блек сий рама" край Каварна.SIXTH SENSE  ще свирят преди Алис Купър.

Калиакра рок фест, който за кратко време успя да се наложи като един от най-големите рок - фестивали не само в България, но и на Балканския полуостров, ще завърши на 7 юли с грандиозен концерт на IN FLAMES и SLAYER.

Организаторите на мащабното събитие, споделиха, че барабаните за Slayer, пристигат от Карлсруе (Германия). Техническите изисквания за тях са толкова високи, че на Балканския полуостров никой не е успял да ги покрие, което наложило специалния им трансфер от германския град до Каварна. Носителите на две награди Грами в категорията "Best Metal Performance", пристигат у нас в деня на концерта.

За първи път в България ще пристигнат шведите от In Flames, които също се заканват да впечатлят родните фенове, дори и само като съпорт на Slayer на 7-ми юли.