Пеньо Пенев стана спортист №1 на Добрич /на заден план/, негов треньор е Димитър Христов
Пеньо Пенев стана спортист №1 на Добрич /на заден план/, негов треньор е Димитър Христов / с: Ангел Радилов
20-годишният каратист Пеньо Пенев от Карате клуб „Самурай” получи своето отличие за Спортист №1 на Добрич за 2018 година. Това стана на традиционната церемония, организирана от общината. Наградите връчи кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Пеньо Пенев е републикански шампион и стана първи при мъжете в най-стария турнир в Европа – „Златен пояс” в Сърбия. Най-голямото му постижение тази година е европейската шампионска титла в първенството по годжу рю в Португалия.

Пеньо тренира карате от 7-годишен, в момента е студент в Педагогическия колеж към Шуменския университет. През 2019 година основната му цел ще бъде Световното първенство през септември в Малайзия.

най-добър спортист Добрич
Радосвета Симеонова и треньорката й Еманоела Радева, с: Ангел Радилов

Втора в класацията е лекоатлетката Радосвета Симеонова от СКЛА „Добруджа 99”, която през годината спечели многобройни отличия в различни турнири и първенства в дългите бегови дистанции.  На трето място е щангистът Юндер Бейтула от СКВТ „Добруджа”.

Ето кои спортисти допълват десятката:

4. Драгомир Стойчев – СК борба „Добруджански юнак”
5. Джошкун Якубов – ХК „Добруджа”
6. Георги Иванов – СКЛА „Добрич”
7. Никола Михов – СКЛА „Добрич”
8. Илиян Илиев – ХК „Добруджа”
9. Жулиен Георгиев - ВК „Добруджа 07”
10. Александър Димитров - СК по борба „Добруджански юнак”



Най-добър отбор за 2018 година стана мъжкият хандбален тим на „Добруджа”, който бе вицешампион през тази година и втори в турнира за Купата на България.

най-добър спортист Добрич
Илиян Илиев, хандбал, с: Ангел Радилов

На второ място е мъжкият отбор на КК „Самурай”, а на трето - мъжете на ВК „Добруджа 07”.
 
Волейболистът Теодор Йорданов е първи сред младите спортни таланти на Добрич. Втори се нареди каратистът Давид Николов, а трети - миналогодишният победител – шахматистът Момчил Петков.

най-добър спортист Добрич
с: Ангел Радилов

При спортистите с увреждания първото място е за състезателката по спортна стрелба Милена Тодорова, която през годината спечели квота за Параолимпиадата през 2020 година в Токио. Втори е Захари Стоянов от Клуба по канадска борба „Хищник”, а трети – Олег Темелков от СК „Фаворит 2013”.

най-добър спортист Добрич
Милена Тодорова, с: Ангел Радилов