Над 500 добричлии се включиха в шествието за медиците в Либия
Над 500 добричлии се включиха в шествието за медиците в Либия / netinfo

Добрич изразява днес своята съпричастност и подкрепа за осъдените в Либия български медицински сестри. Над 500 добричлии се включиха тази сутрин в шествието, организирано от община Добрич и КНСБ.

Сред присъстващите бяха кметът Детелина Николова, лекари, синдикалисти, представители на БЧК и на Регионалната съсловна организация на медицинските сестри и акушерките, много граждани.

В шествието се включи и четвъртокласничката от училище "Димитър Талев" Виктория Симеонова, която е посветила свое стихотворение на затворничките в Либия.

Точно в 8 часа в храм "Света Троица" започна Света божествена литургия и молебен в подкрепа на сестрите. 

Крайно време е всички политици, всички хора в Европа и по света да чуят, че българските медици са невинни, заяви кметът Детелина Николова.

Процесът е абсолютен фарс от началото до края. Медик не би могъл да направи това, каза председателят на Общинския съвет д-р Мирослав Попов. Според общинския съветник д-р Желязко Железов всички български медици, до един, трябва да подкрепят българските медицински сестри.

Светата божествена литургия и молебенът за спасяването на осъдените на смърт медици отслужи отец Стоян.

В прикачения файл чуйте главната медицинска сестра в добричката болница Жана Ангелова и председателя на Регионалната съсловна организация на медицинските сестри и акушерките Мария Димитрова: