Над 50 фирми излагат продукти на Пчеломания `2013
Над 50 фирми излагат продукти на Пчеломания `2013 / Дарик Добрич, архив

Над 50 фирми - производители и търговци от България, Гърция, Италия, Чехия, Англия, Полша и Турция, ще участват в Десетото специализирано изложение Пчеломания, организирано от Добрички панаир АД. От 21 до 23 март в СК”Простор” те ще представят пчеларски продукти, инвентар, ветеринарномедицински препарати, овощен и посадъчен материал, цветя и специализирана литература.

По традиция на 21 март в 10 часа при откриването на изложението ще бъде представена и изложбата за детска рисунка под наслов ”Медът - сладкото злато на Добруджа”, в която се включиха над 250 творби. Наградените автори и техните преподаватели ще бъдат поканени за откриване на изложбата и връчване на отличията.

Изложението ще има и съпътстваща програма, в която пчеларите ще имат възможност да присъстват на лекции по следните теми: Изисквания на ЕС към пчеларството и пчелните продукти; Начини на работа с различните системи кошери; Производство на пчелни майки за личния пчелин; Здравеопазване на пчелните семейства.

Сред поканените гости са представители на МЗХ, ДФ Земеделие, местната администрация. На официална вечеря на 21 март от 19.30 часа ще бъдат връчени награди за „Проспериращ млад пчелар“ и „Пчелар на годината“.

На снимката долу: една от творбите от изложбата