Органовата зала в Добрич
Органовата зала в Добрич / Дарик Добрич
Над 300 деца се включват в Областния конкурс – рецитал „За да я има България“, организиран от Община град Добрич и ДТ „Йордан Йовков“. Конкурсът се провежда на три сцени - Концертна зала "Добрич",, Огледална зала "Нели Божкова" и Драматичен театър "Йордан Йовков". Участниците са деца от подготвителните групи на училищата до ученици от 7-ми клас от общините Добрич, Добричка, Тервел, Крушари, Балчик и Каварна. Рецитаторите ще представят по свой избор произведения от българската поезия, проза и драматургия. Произведенията са посветени на България, нейните герои, природни красоти, забележителности, обичаи и традиции.
 
За голяма част от най-малките участници от първа възрастова група - подготвителен клас или група, конкурсът ще бъде първа изява на сцена, а за останалите - възможност да покажат своята артистичност при интерпретиране на произведения на български поети и писатели.
 
Конкурсът се очаква с нетърпение и вълнение от родители и учители, които са ангажирани с подготовката на децата. Макар и организиран за първа година, той е на път да постигне главната си цел, а именно да пробуди национално самочувствие у децата и младите хора, коментират от общината.
Ще бъде присъдена специална награда на кмета на община град Добрич, както и награди за I,II,III място за всяка възрастова група, както и грамоти за участие за всеки участник.