/ КЦ Двореца
Две събития предлага на своите гости на 19 юли Културен център „Двореца“ в Балчик. От 18.00 ч. в галерия Тихото гнездо се открива изложба на шуменския художник Светозар Чилингиров. Тя ще остане до 31 юли.
 
Музикалният салон на кралицата оживява в Двореца

Светозар Чилингиров е роден в гр. Шумен 1969 г. Завършва ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, Факултет ПИИ специалност “Живопис” при проф. Александър Терзиев през 1996 година. От есента на същата година до 2000 г. преподава изобразително изкуство в СОУ “Сава Доброплодни”, а понастоящем е доцент-доктор в катедра „Визуални изкуства, теория и методика” на ШУ “Еп. К. Преславски”- Педагогически факултет.

Фото-изложбата за Двореца гостува и в чешката столица Прага

Работи в областта на изящната живопис, като предпочита жанровете Фигурална композиция, Пейзаж, Интериор и Портрет. Негови картини са в частни колекции в страната и Холандия, Германия, САЩ, Норвегия, Турция и др. Като член на Дружеството на шуменските художници от 1996 г. участва във всички изяви на организацията.
 
Стелиян Хаджиев открива изложба в Двореца в Балчик

От 21.00 часа, на Открита сцена "Двореца" Държавна опера – Варна представя Балетна гала "Аврора".
Хореограф Сергей Бобров. Включени са откъси от: "Спящата красавица", "Лебедово езеро", "Спартак", "Жизел", "Дон Кихот" и др. Участват Солисти на Държавния театър за опера и балет в Красноярск, Държавна опера Варна и Софийска опера и балет. Цена на билета: 10 лв.