МОСВ дари бонове за гориво за 3000 лева
МОСВ дари бонове за гориво за 3000 лева / Дарик Добрич, архив

Областна администрация - Добрич получи бонове за гориво на стойност 3000 лева за подпомагане извозването на събрания отпадък по време на разчистването след наводнението, съобщават от областната управа.

 

Боновете се даряват от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), с решение на Министъра на околната среда и водите.    От ПУДООС информират Областния управител, че след приключване на инициативата „Да изчистим България за един ден“ 2014г., в Предприятието са възстановени неизползвани бонове на обща стойност около 10 000 лева, които с доклад от страна на експерти на ПУДООС и с решение на Министъра на околната среда и водите, се даряват за подпомагане извозването на отпадъците в пострадалите области. Бонове за 4000 лева получава Областна администрация Варна, 3000 лева - Добрич и 3000 лева - Велико Търново.

Боновете за гориво трябва да бъдат използвани единствено за извозване на събраните отпадъци по време на разчистването на Добрич и възстановяването на нормалния вид на улиците и зелените площи в засегнатия район. В срок до 30 август т.г. Областна администрация е длъжна да представи в ПУДООС отчетните документи от разходването на боновете.