Организират конкурс за есе
Организират конкурс за есе / netinfo
Младежки център – Добрич и Фондация „Лумос“ - България организират областен конкурс за есе „Децата с увреждания сред нас?“. Целта на конкурса е да провокира младите хора да си задават въпроси, да си отговарят и да откриват нови методи за общуване с тези деца в общността ни.

Задачата е да се стимулира толерантността към различните и да се формира в младите съзнание на равнопоставеност между хората.

Фондация Лумос организира кръгла маса за правилното хранене на децата с увреждания

В конкурса могат да вземат участие млади хора на възраст 14 – 18 години. Участниците трябва да представят есе на тема : „Децата с увреждания сред нас?“ с обем до три стандартни печатни страници. Крайния срок за изпращане на есетата за участие в конкурса е 10.11.2017г.

Първата награда е 300 лв. и публикуване на есето на интернет страницата на Lumos Bulgaria. Втората награда е 200 лв. , а третата – 100 лв. Оценяването ще се извърши от компетентно жури. При участие в конкурса, кандидатите приемат условието, техните творби да останат във фонда и бъдат използвани и разпространявани от Младежки център – Добрич и Lumos Bulgaria.