Мечката Берна е „влюбeна”
Мечката Берна е „влюбeна” / Дарик Добрич
Мечката Берна е „влюбeна”
79787
Мечката Берна е „влюбeна”
  • Мечката Берна е „влюбeна”

Мечката Берна е "влюбена", съобщи Севдалина Венкова, ръководител на Центъра за защита на природата и животните в Добрич. Тя е харесала един от плевенските мечоци, които от края на март пребивават в добричкия зоопарк.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич приюти временно три мечки от зоопарка в Плевен, докато техният дом в парк "Кайлъка" се ремонтира. Гостите - Костадин, Миладин и Виктория и домакинята Берна бяха настанени в отделни части на мечкарника, за да се избегне опасността между тях да възникнат сблъсъци за територия.

Животните продължават да живеят разделени, но въпреки това вече се забелязва, че Берна има предпочитание към мечока Костадин. "Когато трите мечки от Плевен се разхождат заедно покрай оградата, Берна се отдръпва в другия край на нейната територия. Когато обаче Костадин е сам, тя се доближава, двамата се опитват да комуникират по мечешки и може да се каже, че между тях прехвърчат искри", разказа Венкова. Затова от добричкия зоопарк са решили да предложат на община Плевен да остави Костадин за по-дълъг период от време в Добрич и двамата с Берна да заживеят заедно. Севдалина Венкова се надява, че двете мечки ще намерят общ език и между тях няма да има проблеми.

Разговора със Севдалина Венкова можете да чуете в прикачения файл.