Мафията получава шамар в новата постановка на добричкия театър
Мафията получава шамар в новата постановка на добричкия театър / netinfo
Мафията получава шамар в новата постановка на добричкия театър
83615
Мафията получава шамар в новата постановка на добричкия театър
  • Мафията получава шамар в новата постановка на добричкия театър

Драматичен театър „Йордан Йовков" представя премиерно новия си спектакъл „Мафия и нежни чувства" - съвременна френска комедия от Люк Шомар. Представлението е от 19.00 ч. на камерна сцена.

Режисьор е добре познатият на публиката актьор Красимир Ранков, който бе няколко години директор на добричкия театър. Той влиза и в една от ролите в комедията. На сцената ще видим още Мария Генова, Красимир Демиров и Пламен Маринов.

Мафията получава шамар в новата постановка на добричкия театър
netinfo

„Надявам се, че пиесата ще се хареса на публиката", каза в ефира на Дарик Ранков. „В нея, за разлика от нашата действителност, хората удрят шамар на мафията". Популярният от телевизионния екран артист от известно време се е върнал да живее в родния си град Балчик, откъдето пътува за участия в представления в страната - има поне по 10-ина месечно. „Чувствам се добре извън столицата. Театърът ме поддържа във форма, но не бих отказал отново да се снимам в киното или в сериал за телевизията", сподели той.

През октомври Красимир Ранков режисира отново в Добрич спектакъл за възрастни в Държавен куклен театър „Дора Габе". Той драматизира и постави „Жива вода" по романа на Никола Русев „Приказка за Стоедин", който определя като по-вълнуващ и майсторски от сагата „Хари Потър". Актьорът сподели, че има и бъдещи планове за работа в Драматичен театър „Йордан Йовков", но вече ще се ориентира към сериозна драматургия, не комедия, и то със сигурност от български автор. Трябва в един театър ръководителят да балансира програмата между лекия жанр и сериозните представления, смята Ранков. Той сподели още, че никога не е държал на големите признания и награди. „Когато видя, че хората ме познават на улицата и угрижената им физиономия се сменя с усмивка, това е за мен най-голямата награда", казва той.

Чуйте още какво казва Красимир Ранков за себе си и за положението с театъра и културната политика в страната ни.