Културен афиш на Добрич за коледните и новогодишни празници
Културен афиш на Добрич за коледните и новогодишни празници / netinfo

Община Добрич представи културния афиш на града за коледните и новогодишни празници.

Градската коледна елха ще светне на 4 декември. Тогава от 17 часа на площад „Свобода” ще се състои детското тържество „Да посрещнем Дядо Коледа“.

На 7 декември в Регионална библиотека „Дора Габе“ - централно фоайе, ще бъде открита изложба на библиотечни документи „Духът на Коледа” и изложба рисунки на Детската школа по изобразително изкуство с ръководител Олга Иванова и Ателие за изобразително изкуство „Палитра“ с ръководител Галина Върбанова при Общински младежки център.

На 11 декември от 18 часа в зала „Добротица“ е първият от поредицата коледни концерти „Дарования 2015“, с участието на лауреати на национални и международни фолклорни конкурси и фестивали. Същия ден от 18 часа в залата на Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ ще бъде представена Коледна продукция на малкия състав на хора, с гл. диригент Е. Пастърмаджиева и диригент Р. Дурмушлийска.

Вторият концерт „Дарования 2015” е на 14 декември от 18 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ с участие на класически изпълнители. На 15 декември от 18 часа в Концертна зала „Добрич“ е Коледният поп-рок концерт с участието на поп-рок изпълнители, а от 19 часа в УСШ – концертът с участието на танцови формации.

На 16 декември от 18 часа в Концертна зала „Добрич“ ценителите ще могат да чуят Коледен концерт „Ave Maria“ на Хор „Добруджански звуци“, а на 17 декември в същата зала от 18 часа ще се състои Празничен концерт на Калуди Калудов с оркестъра на Държавна опера – Бургас.

Коледният концерт на Български камерен оркестър с диригент Алексей Измирлиев е на 18 декември от 18 часа в Концертна зала „Добрич“. В програмата - Йохан Щраус.

Културен афиш на Добрич за коледните и новогодишни празници
netinfo

В дните от 22 до 30 декември, от 11.00 часа на пл.”Свобода” за добричлии ще свири Духов оркестър – Добрич с диригент Стоян Монов.

В последния ден на 2015 година от 11.00 часа на пл.”Свобода” ще се състои Общоградски празник „Сурва, сурва!” с участието на фолклорни танцови клубове  от Добрич. Празничната вечер за посрещане на новата 2016-а година по традиция ще започне в 23.45 часа на пл.”Свобода”.

Коледният и новогодишен базар ще отвори врати на площад „Свобода” на 7 декември и ще остане там до 4 януари.

Пълната програма можете да видите ТУК.