/ Дарик Добрич
Премиерната постановка на добричкия куклен театър „Тайнственото речно конче” ще бъде представена за първи път на 26 октомври от 18.00 часа. „Това е един музикален спектакъл , какъвто отдавна не сме правили”, сподели директорът на театъра Петър Петков.

Кукленият театър представя първата си премиера за сезона - „Таласъмът Тропалан”

Драматизацията и режисурата са на Веселин Анев. 10-те песни, които звучат в спектакъла, са написани специално за него от Владимир Джамбазов, по текстове на режисьора Анев. Сценографията е на Адриана Анева. Хореограф и участник в постановката е актрисата от драматичния театър Мария Генова.

куклен театър Добрич премиера
netinfo

„Потапяме децата в атмосферата на джунглата. Всичко е приказно, има една доста атрактивна и красива цветна сценография, туземци пеят и танцуват. Застъпени са темите за приятелството и за отстояването на интересите”, разказа режисьорът Веселин Анев. По думите му актьорите успешно се справят с трудните музикални задачи.

Премиера на "Тайнственото речно конче"
netinfo

Последният музикален спектакъл, който е игран на сцената на кукления театър, беше „Звездичко”, припомни Петков. Той бе поставен през 1991 година и игран с успех почти 25 години.

През месец ноември ще бъдат възстановени две стари постановки - „Забързана приказка” и „Синият таралеж”, съобщи още Петър Петков.