Събитието в Крушари
Събитието в Крушари / netinfo
Проявата бе част от информационните събития във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Жителите на община Крушари празнуваха своя празник и Деня на народните будители – 1 ноември, с концерт в обновената с финансовата помощ на Европейския съюз сграда на читалището в село Крушари. Проявата бе част от информационните събития на територията на област Добрич във връзка с 10-годишнината от членството на страната ни в ЕС и Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
 
На културното събитие присъстваха Областният управител на Добрич Красимир Кирилов, народният представител Йордан Йорданов, кметът на община Крушари Добри Стефанов. Жителите и гостите на добруджанската община се запознаха с предстоящото председателство на страната ни на Съвета на Европейския съюз.

Крушари събитие
netinfo

Димитрина Желева – директор на дирекция „Регионално развитие и хуманитарни дейности“, разказа, че чрез през предходния програмен период – 2007-2013 г., със средства по ПРСР са ремонтирани и внедрени мерки за енергийна ефективност на читалищата в селата Крушари, Телериг и Ефрейтор Бакалово. Стойността на проекта е била 1 303 885 лева.
 
Отново със средства по Програмата за развитие на селските райони община Крушари е създала два информационни туристически центъра - в селата Крушари и Коритен, които са оборудвани с техника, закупени са носии - мъжки и женски, за нуждите на групите за автентичен фолклор. Наред с тези дейности е реализирана и изложба от пана, представящи историята и културните, историческите и географски забележителности на община Крушари.