Консорциум Добрич ще подмени потрошените плочки в центъра за своя сметка
Консорциум Добрич ще подмени потрошените плочки в центъра за своя сметка / Дарик Добрич, архив

 

От „Консорциум „Добрич - градска среда” декларираха, че в рамките на договорните условия ще отстранят за своя сметка всички появили се дефекти след реконструкцията на пешеходната зона, съобщиха от общината. Това стана на среща на кмета Детелина Николова и фирмата-изпълнител на ремонта.

Гаранционният срок, даден от консорциума, е 10 години. Общински експерти, отговарящи за инвеститорския контрол и представители на фирмата-изпълнител са направили детайлен оглед на цялата територия с обща площ 43 дка и площ на настилките 27 680 м². Констатациите са, че причините, довели до нарушаване целостта на плочите, са комплексни. Ще се направи оценка по видове работи – бетон, плочи, фуги и ще се внесе подробен график за ремонт на всички елементи за възстановяване на първоначалния вид на пешеходна зона.

Срещата бе проведена след осъществена писмена комуникация, съгласно клаузите на договора и писмо от строителя – Консорциум „Добрич - градска среда” с входяща дата от 19.02.2013 г., на база на което община Добрич получи уверение, че ще бъдат предприети необходимите действия за отстраняване на получените дефекти. Това ще се случи при подходящи метеорологични условия, осем последователни дни с положителни температури над 18º, съобразно изискванията на технологията за поставяне. Всички недостатъци и констатирани гаранционни дефекти ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя, без да се използват средства от общината съгласно договорните условия.